Друге за рік “п’яне” правопорушення полковника ГУР Конотопенка: тепер зі стріляниною і новими “ксивами”

 

П’яний полковник силових структур Олександр Конотопенко влаштував стрілянину на Оболоні в Києві, вступив у сутичку з патрульними поліцейськими і був затриманий.

Як інформує “Новинарня“, це вже друге за рік “п’яне” правопорушення офіцера на дорогах Києва, причому щоразу він намагається захиститися різними посвідченнями – ГУР Міноборони, СБУ, МВС, Державної пенітенціарної служби.

“На лінію 102 надійшов виклик про те, що у дворі житлового будинку на Оболоні (Тимошенко, 7) п’яний чоловік, який приїхав на автомобілі Toyota, д.н.з. AA 9200 AP, розпочав стрілянину із пістолета у невідомому напрямку”,- повідомив уранці 19 липня “Київ оперативний

Побачивши “копів”, чоловік викинув зброю, сів в авто і спробував втекти, проте його затримали.

Правопорушник пред’явив посвідчення полковника Головного управління розвідки Міністерства оборони на ім’я полковника Олександра Конотопенка, намагався “зам’яти справу та погрожував патрульним.

“Парішать па-братскі” не вийшло, і пан Конотопенко Олександр Васильович вирішив помірятися силою зі співробітниками патрульної поліції. Але або наявність великої кількості алкоголю у пузі полковника, або недостатня фізична підготовка стали на заваді елітному воїну розвідки, і чоловік опинився безпомічним, але балакучим мішком з картоплею у кайданках”, – описує подію “Київ оперативний”.

Судячи з поширеного фото, зловмисник стріляв із пістолета Макарова.

Як видно з відеосюжету, під час нічного конфлікту, що триває аж до ранку, чоловік у спортивних трусах не може втриматися на ногах, нецензурно лається, спростовує, що він полковник, і заявляє, ніби не стріляв.

У пред’явленому посвідченні ГУР МОУ зазначено, що воно дійсне до кінця 2018 року, Конотопенко нібито займає посаду заступника начальника управління.

Однак Головне управління розвідки відхрестилося від співробітника і повідомило, що чоловік був звільнений навесні.

“Затриманий у Києві громадянин з посвідченням співробітника ГУР МО України звільнений з військової служби ще навесні 2017 року. Наразі триває розслідування щодо наявності у зазначеного громадянина посвідчення співробітника ГУР МО України”, – повідомляє прес-служба Міноборони.

Варто нагадати, що у вересні 2016 року Олександр Конотопенко, керуючи автомобілем Honda CR-V (номер АА 9200 ОС) в нетверезому стані протаранив автомобіль Chevrolet Aveo. Внаслідок цього двоє пасажирів останнього отримали серйозні травми.

Тоді Конотопенко показав посвідчення співробітника СБУ.

Як писала “Прокурорська правда“, при фіксації ДТП 2016 року слідчо-оператнивна група виявила в нього такі посвідчення:

  • полковник СБУ Конотопенко Олександр Васильович, контррозвідник;
  • підполковник Конотопенко Олександр Васильович – помічник голови апарату голови служби апарату Державної пенітенціарної служби України;
  • два посвідчення працівника МВС з фото Олександра Конотопенка, але з прізвищем Кононенко.

У поліції тоді повідомляли, що за фактом ДТП за участю 37-річного пияка зі спецслужби було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

Прес-центр Служби безпеки України 19 липня заявив, що в грудні 2016 року “ця особа була звільнена з лав СБУ та переведена до іншого відомства”.

“За даними кадрового підрозділу, службове посвідчення він здав в установленому законом порядку. Нагородною зброєю під час служби в СБУ не заохочувався”, – зазначили в Службі після стрілянини на Оболоні.

З коментаря СБУ випливає, що після “п’яного” ДТП 2016 року, перебуваючи під кримінальною справою, Конотопенко перевівся в ГУР МОУ і працював там принаймні до весни 2017-го.

Читайте також:
П’яне ДТП в Києві: мажор з НАБУ на “Лексусі” врізався
у старовинний трактор біля “Самогон-бару”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна