Братерство по зброї: Франція надала гуманітарну допомогу Центру розмінування на Хмельниччині

 

Посол Франції Ізабель Дюмон передала донорську допомогу від уряду своєї країни Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині.

Українські сапери отримали від Франції 25 комплектів костюмів для розмінування “Protecop”, 25 шоломів зі захисним забралом “Visor V50” та 10 пар спеціального взуття “Matramines” на загальну суму 3,7 млн. гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Під час урочистої передачі спорядження 18 липня Ізабель Дюмон наголосила, що цей акт є свідченням продовження французької політики підтримки України, яка була підтверджена президентом Франції Еммануелем Макроном під час його зустрічі з Петром Порошенко.

Дипломат наголосила: “Мені почесно сьогодні бути в Центрі розмінування. Тут готують фахівців з розмінування – еліту Збройних сил, які, ризикуючи власним життям, рятують інших і повертають цивільному населенню можливість жити в мирі та безпеці. Саме тому Франція вирішила спрямувати свої зусилля, аби допомогти обладнанням”.

“Це обладнання відповідає найсучаснішим зразкам, яким оснащені французькі підрозділи, і буде найкращим чином використане у надзвичайно напруженому операційному контексті. Таке спільне використання однакового обладнання ілюструє братерство по зброї, яке існує між французькими та українськими воїнами. Пишайтеся своєю країною та своєю місією, яку покладена на вас. Я, зі свого боку горда бути серед вас та зробити від імені Франції такий внесок у служіння безпеці населення та військових України”, – заявила пані посол.

Ізабель Дюмон також повідомила про можливість проходження франкомовними українськими саперами стажування в підрозділах збройних сил Франції.

Заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк подякував за моральну підтримку, дорадчу та гуманітарну допомогу, яку здійснює уряд Франції.

Він зазначив: “У 2015 році представники збройних сил Франції проводили заняття з нашими військовослужбовцями щодо виявлення саморобних вибухових пристроїв. Сьогодні ми отримали дуже необхідне захисне спорядження, яке буде використано під час гуманітарного розмінування територій. Воно підвищить якість і ефективність нашої роботи, а головне — захищеність особового складу”.

Французькі дипломати ознайомились з навчально-матеріальною технічною базою Центру розмінування, системою підготовки саперів, кінологів та розрахунків мінно-розшукової служби.

На одному з навчальних місць гості мали змогу ознайомитися зі специфікою проведення гуманітарного розмінування.

Читайте також:
Штати подарували Україні обладнання для гуманітарних розмінувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна