Суд обрав запобіжний захід Розенблату – застава 7 млн.

 

Соломянський райсуд Києва 18 липня обрав позафракційному народному депутату Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 мільйонів гривень.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, Розенблата зобов’язали носити електронний браслет, не відлучатися з Києва до Житомира, де він проживає, без дозволу слідчого, здати свої закордонні паспорти та не спілкуватися з низкою осіб для уникнення впливу на перебіг “бурштинової” справи.

Прокурор Володимир Кривенко уточнив, що Розенблату не дозволяється бачитися з підозрюваними та свідками у справі і деякими помічниками нардепів.

У рішенні, яке оголосила суддя Світлана Кушнір, суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури частково.

САП просила суд обрати Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 мільйонів гривень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура стверджує, що Борислав Розенблат може сховатися від слідства за кордоном.
“Ми клопочемо про заставу в розмірі 10 мільйонів 2 тисячі 60 гривень. Цю заставу ми розраховували, зважаючи на майновий стан та з огляду на неправомірну вигоду, яку він отримав. Пан Розенблат має нерухомість в Німеччині, де може переховуватися від слідства”, – сказав у суді прокурор САП Кривенко.

Як відомо, Верховна Рада 11 липня позбавила його депутатської недоторканності, але не дала дозволу на арешт, тож запобіжним заходом могла бути лише застава.
Розенблат заявляв, що має 10 млн. для застави.

Нагадаємо, 13 липня генеральний прокурор Юрій Луценко вручив підозри депутатам Бориславу Розенблату (виключений з БПП) та Максиму Полякову (“Народний фронт”), які проходять у “бурштиновій” справі щодо яких Верховна Рада України дала згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності.
У діях Розенблата прокуратура вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму у 280 тисяч доларів, у діях Полякова – ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму в 7500 доларів.
Цих депутатів підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних із видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.
Депутати ці звинувачення відкидають.

Читайте також:
“Так і депутати закінчаться”. До ВР за день надійшли подання
про зняття імунітету з п’ятьох нардепів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна