Справа про гроші Ляшка: під Печерським судом депутати билися і плювали один на одного

 

Під Печерським районним судом у Києві, де розглядають справу про сумісництво голови РПЛ Олега Ляшка, сталася сутичка за участю депутатів від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і від БПП – Сергія Капліна.

Каплін привів під суд групу пікетувальників із прапорами Соціал-демократичної і Соціалістичної партій. Мосійчук забрав один із прапорів, розтоптав його і плюнув в обличчя Капліну, який очолює СДП.

“Щойно під Печерським судом червонопузі гниди на чолі з нардепом від БПП Капліним на гроші проросійських олігархів Льовочкіна-Фірташа влаштували нібито перформенс мітинг проти Радикальної партії Олега Ляшка. Довелося згадати старі добрі часи і, заплювавши пику Капліну, дати звіздюлей червонопиким найманцям олігархів і пошматати декілька червоних ганчірок”, – написав Мосійчук у “Фейсбуці“.

Депутати від РПЛ Ігор Мосійчук і Дмитро Лінько під Печерським судом із прапором СДП. Фото: ФБ Ігор Мосійчук

 

У свою чергу Сергій Каплін заявив, що звернеться до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро із заявами про побиття своїх активістів у Києві.

У “Фейсбуці він прокоментував подію так: “Ляшко влаштував договорняк із суддею, щоб уникнути відповідальності за сумісництво. До Печерського суду він прибув з п’яним Мосійчуком, який топтався по прапорам СДП та Соцпартії, радикакали побили людей, готуємо заяви до ГПУ та НАБУ”.

Як відомо, Печерський райсуд має розглянути подання Національного антикорупційного бюро щодо нардепа Олега Ляшка. НАЗК звинувачує його у суміщенні виконання депутатських функцій із роботою головним редактором газети “Політика”.
Мосійчук стверджує, що газета, в якій Ляшко колись був головним редактором, не виходить “вже близько 10 років”.
Тим часом у своїй декларації Ляшко задекларував 33,33% корпоративних прав на ЗАТ “Редакція газети “Політика”.

Читайте також:
Мільйонер із нетрів: Ляшко задекларував мільйони, мега-квартиру,
6 ділянок, дорогі авто й годинники та… вила

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна