АТО: 17 обстрілів, в ЗСУ двоє постраждалих, бойовики б’ють по своїх

 

За минулу добу, 17 липня, на східному фронті внаслідок обстрілу з боку бойовиків один український військовий отримав поранення, ще один – травмований.

Загалом за добу незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир’я. Сили АТО 10 разів відкривали вогонь у відповідь, повідомляє прес-центр штабу операції.

На Донецькому напрямку, починаючи з 19-ї і майже до 23-ї години, ворог з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї з декількох напрямків бив по опорних пунктах ЗСУ в районі Авдіївки. Саме тут отримали ушкодження двоє українських бійців. Крім того, ввечері бойовики з мінометів та гранатометів накривали українські позиції неподалік села Піски, а зі стрілецької зброї били по шахті “Бутівка”.

На Приморському напрямку близько опівночі ворог обстріляв з мінометів калібру 120 мм та гранатометів опорні пункти сил АТО в Лебединському.

На Луганському напрямку тричі під вогонь великокаліберних кулеметів противника потрапили позиції сил АТО в Новозванівці, двічі – у Новоолександрівці. Також близько 23-ї години бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї по Станиці Луганській.

Українські захисники, які тримають позиції в районі Попасної, кажуть, що з боку окупованих територій постійно чути звуки техніки. Там вороги проводять будівельні роботи та окопуються. Щойно сутеніє, йде перевірка наших позицій одиночними пострілами. Потім – кілька годинна нещадна прицільна стрільба.

“Ми тут не перший день. Багато хто воює ще з 2014 року. І нам не треба пояснювати, що відповідати на безглузді провокації ворога не потрібно. Часто чуємо, що йде обстріл. Але не по нас. По їхніх позиціях. Придивилися – дійсно, луплять по своїх. Що там у них коїться – не знаємо. Але часто трапляється, коли починають відкривати вогонь у наш бік, а снаряди зриваються біля їхніх окопів”, – ділиться цьогорічний випускник військового вишу Юрій.

Тим часом наші воїни теж укріплюються і готові до будь-яких провокацій з боку противника, повідомляє на сторінці штабу АТО мобільна прес-група ОТУ “Луганськ”.

Більшість обстрілів 17 липня, за даними штабу АТО, зафіксована після 18:00. До цього часу з початку доби у штабі нарахували шість випадків “порушення перемир’я”.

Зокрема, вдень о 14-й та 16-й годині НЗФ били з мінометів калібру 120 та 82 мм по місту Красногорівка (Приморський напрямок).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна