Іменинниця Меркель заявила про намір керувати Німеччиною ще чотири роки. Її привітав Порошенко

 

17 липня федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відзначає день народження – 63 роки.

Президент України Петро Порошенко привітав главу уряду ФРН дописом у “Фейсбуці”:
“Сердечно вітаю Ангелу Меркель з днем народження! Нашого щирого друга у самому серці Європи, надійного союзника в нормандському форматі та відданого поборника суверенітету і територіальної цілісності України”.

Напередодні, 16 липня, в інтерв’ю телеканалу ARD Ангела Меркель заявила, що має намір очолювати уряд країни до 2021 року.

“Я виставила свою кандидатуру і збираюся працювати чотири роки, – сказала вона. – І в мене твердий намір зробити саме так, як я пообіцяла людям”.

У разі перемоги блоку ХДС/ХСС та його союзників на парламентських виборах у вересні Меркель очолить уряд вчетверте і перебуватиме на чолі кабміну 16 років, повторивши рекорд Гельмута Коля.
Уперше вона стала канцлером у листопаді 2005 року.

Крім іншого, в інтерв’ю у неділю Ангела Меркель в черговий раз висловилася проти закріплення в законі максимального числа біженців, яких Німеччина готова приймати.
За словами Меркель, скоротити приплив біженців можна іншими способами, наприклад, боротьбою з причинами міграції.

Глава Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зеехофер вимагає введення такого правила, однак в спільній передвиборній програмі ХДС/ХСС воно не згадується.

За останніми даними соціологів, ХДС/ХСС має підтримку майже 40% виборців, тоді як СДПН – близько 24%. Потенційні союзники ХДС/ХСС по коаліції з Вільної демократичної партії мають рейтинг на рівні 7-8%.

Читайте також:
ХДС Меркель залишається на коні.
Вибори в землі Північний Рейн-Вестфалія
– генеральна репетиція до Бундестагу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна