Бійці ЗСУ змушені везти загиблого додому в старому “москвичі”, поклавши труну на спинки сидінь. ВІДЕО

 

Владислав Сердюк
підполковник МВС у відставці, голова ГО ”Право на самозахист”, експерт “групи 2 травня“; працює у сфері комерційної безпеки, був кандидатом у депутати від партії “Демальянс”

(FB)

С…ка! Злість!!!

Траса Одеса-Київ. Наздогоняю старий радянський “москвич”. На задньому склі папір з написом “вантаж 200”. Порівнявся, подивився. Те, що побачив усередині машини, цензурно описати неможливо.

Посигналив, попросив зупипинитись.

У машині три бійці [Збройних сил]. Двоє зліва: один за кермом, інший за ним, втиснувся в задні двері. Третій справа, в гробу.

Труна лежить на спинках переднього і заднього сидінь. Одна частина впирається в лобове скло, по іншій частині стукає кришка багажника. Тобто практично б’є небіжчика по голові.

Так і їдуть з відкритими вікнами, вже кілометрів 600, а може, й більше: “А що робити. Командування сказало доставляти своїми силами. Взяли свою машину, мужики скинулися на бензин”.

Країна вкладає великi кошти в армiю i флот. Звiсно, що на все не вистачає. Та я не вiрю, що Мiнicтерство оборони не може купити один спецавтомобiль для доставки загиблих вiйськових із передової додому, “по-людськи”, з повагою, як це робить ГО “Чорний тюльпан”, а не так, як у цьому випадку, в багажнику авто, наче дрова. Ганьба, просто ганьба.

 

P.S. Тут дехто пише [в коментарях], що я цим повідомленням потураю російській пропаганді.
Переді мною цю машину обігнав автобус Одеса-Москва. Ще по цій трасі їдуть автобуси в Молдову, Білорусь, Польщу та в інші країни. Їдуть громадяни Білорусі з моря на своїх машинах. І все це бачать. Так що “зрада” відбулася ще до мого посту в FB.

Від “Новинарні“. На жаль, автор допису не вказав підрозділ, із якого везли “вантаж 200” в такий спосіб.

Допис датовано 16 липня.

Читайте також:
Бойові втрати червня: імена й портрети загиблих героїв. УТОЧНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна