Більшість українців підтримують компроміси з РФ для миру на Донбасі

 

Більшість українців схильні до того, що для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі слід погоджуватися на деякі компроміси з Росією.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова, які наводить “Інтерфакс-Україна”.

“Для миру на Донбасі варто погоджуватися на компроміси, але не на всі”– так вважають 52% респондентів.
Згідно з раніше проведеним опитуванням зазначених структур, у травні 2016 року такої думки дотримувалися 47% українців, у жовтні 2015-го – 54%.

На “мир за всяку ціну і будь-які компроміси” згодні лише 18% опитаних українців (у травні 2016-го – 23%, у жовтні 2015-го – 21%).

Така сама кількість респондентів (18%) висловила думку, що миру на Донбасі можна досягти лише з позиції сили – коли одна зі сторін переможе (у 2016 році так вважали 18%, у 2015-му – 14%).

Не змогли визначитися з відповіддю 12% опитаних.

У регіональному розрізі на мир за всяку ціну більше згодні українці на півдні та сході (22% і 25% відповідно), ніж на заході та в центрі України (10% і 17%).

Водночас на заході України більше респондентів вважає, що мир на Донбасі може бути встановлено лише з позиції сили (22% респондентів).
Таку думку поділяють 17% жителів Центральної України, 15% – Південної, 16% – Східної.

Дослідження було проведене 9-13 червня 2017 року. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також:
Більшість українців – за те, щоб визнати ОРДЛО окупованими територіями

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна