У сільській хаті на Полтавщині, де від вибуху гранати загинули люди, знайшли цілий склад зброї

У селі Калайдинці Лубенського району (Полтавщина) в сільському будинку 13 липня стався вибух гранати. Внаслідок цього загинув місцевий 34-річний чоловік, а двоє 16-річних юнаків із Чорнухинського та Пирятинського районів отримали тяжкі поранення.

Одному з юнаків відірвало руку. Лікарі намагалися врятувати йому життя, однак від великої втрати крові підліток помер. Його товариша зрешетило осколками, він у вкрай тяжкому стані лишається у реанімації.

Перевіряючи це домогосподарство, правоохоронці з Нацполіції та СБУ знайшли цілий склад зброї й боєприпасів, що датуються Другою світовою війною, а також сучасну і саморобну вибухівку.

Як повідомили 15 липня в поліції, в ході проведення слідчо-розшукових заходів виявлено зокрема автомати Калашникова різних модифікацій, кулемет, понад 50 гранат (Ф-1 та РГД-5), магазини до АК та велику кількість набоїв різного калібру, саморобні вибухові пристрої та зброю, ручні протитанкові гранатомети (РПГ) та велику кількість старої зброї і запчастин до неї.

“Встановлюємо джерело надходження зброї та мету її зберігання. Триває слідство”, – повідомив Олег Бех, начальник ГУ НП в області.

 
 
 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна