Шість країн вимагають позбавити Катар чемпіонат світу з футболу-2022, або бойкотуватимуть його

 

Шість арабських держав звернулися до Міжнародної федерації футболу із закликом позбавити Катар права на проведення чемпіонату світу 2022 року, повідомляє Reuters.

За словами президента ФІФА Джанні Інфантіно, Саудівська Аравія, Ємен, Мавританія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет заявили, що Катар не може забезпечити на належному рівні безпеку уболівальників, оскільки є “базою для терористів”.

“Ці країни попередили ФІФА про ризики для уболівальників і гравців у Катарі”, – сказав Інфантіно.

Зазначені країни пригрозили в іншому випадку бойкотувати першість.

Як відомо, з Катаром розірвали дипломатичні відносини Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ, Ємен, Лівія, Мальдівські острови, Коморські острови, Маврикій і Мавританія.
Влада Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту висунула Катару список вимог на 13 пунктів, серед яких припинення зв’язків із “Братами мусульманами”, “Аль-Каїдою”, “Ісламською державою”, “Хезболлою”, розрив дипвідносин з Іраном та закриття англомовної версії телеканалу Al Jazeera.
Катар категорично відкинув всі ці вимоги, назвавши їх неприйнятними, нереалістичними і неприпустимими.

Чемпіонат світу ФІФА 2022 в Катарі відбудеться через чотири роки після першості світу-2018 у Росії.

Читайте також:
Туреччина прислала в Катар війська для його підтримки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна