На Донеччині затримали бойовика, який встиг повоювати у п’яти бандформуваннях

 

У місті Дружківка на Донеччині поліція затримала бойовика, який з 2014 року перебував у лавах п’яти бандформувань.

За даними департаменту поліції Донецької області, 33-річний екс-бойовик з позивним “Абрек” воював у “1-му Слов’янському батальйоні”, у батальйоні  “Восток”, “Оплот”, козачому формуванні та в “армії ДНР”.

“На початку липня 2014 року, коли незаконні збройні формування захопили Донецьк, чоловік вирішив приєднатися до них. Найманець вступив добровольцем до 1-го Слов’янського батальйону, де разом з усіма виїздив нести службу на околиці Донецька. Коли батальйон розпався, він перейшов служити до “Востоку”, де його відправили воювати до Пісок”, – повідомили в поліції.

Там бойовик прослужив кілька тижнів, після чого перейшов  до “Оплоту”, а далі – до козачого полку.

“Коли їх роззброїли, залишився служити в “армії ДНР” під Старомихайлівкою, звідки обстрілювали Мар’їнку та Красногорівку”, – зазначили в ГУ НП.

Згодом уродженець Дружківки звільнився з лав НЗФ та ще деякий час залишився мешкати в Донецьку, після чого відправився на заробітки до Росії, а у 2017 році повернувся додому.

Читайте також:
На Донеччині затримали ще одного кадра, який воював і за ЗСУ, і за “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна