День металурга в зоні АТО пройшов спокійно

 

16 липня – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, свято, яке широко відзначається на Донбасі, – пройшло відносно спокійно. Про це у зведенні станом на 18:00 повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Сьогоднішній день відзначився суттєвим зменшенням обстрілів українських позицій зі сторони противника… Всі сім випадків застосування зброї противником зафіксовані до 7-ї години ранку”, – сказано в повідомленні.

Так, на початку доби, на Луганському напрямку з гранатометів бойовики били по українських опорних пунктах у Кримському, Новозванівці, Малиновому. Крім того, вночі обстріляли з мінометів калібру 82 мм житловий сектор селища Золоте. В результаті обстрілу пошкоджені цивільні будівлі.

На Донецькому напрямку близько опівночі злочинці вели вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів по шахті “Бутівка”, а по Авдіївці випустили п’ять снарядів з танка.

На Маріупольському напрямку близько 6-ї години ранку бандформування били з артилерії калібру 122 мм по Широкиному.

Як повідомив командир батальйону окремої мотопіхотної бригади, ранкові обстріли бойовики вели із 122-мм самохідної артилерійської установки 2С1 “Гвоздика” із району окупованої Саханки. Під час обстрілу близько 20 снарядів лягло неподалік позицій біля селища Лебединське. Ніхто з бійців та цивільних не постраждав, адже прильоти були хоч і один біля одного, але подалі від “опорників” ЗСУ.

“Стосовно того, як поводяться проросійські найманці, то вдень вони відкривають вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, також з’явився снайпер, який періодично надокучає нашим бійцям, – розповів командир батальйону окремої мотопіхотної бригади “Каскад”. – Вони провокують нас до порушення домовленостей, щоб ми відкривали вогонь у відповідь. Коли є пряма загроза життю та здоров’ю військовослужбовців, ми відповідаємо вогнем зі стрілецької зброї, з гранатометів”.

“Хочу наголосити і зауважити, якщо ми не відкриваємо вогонь у відповідь, то нехай найманці не думають, що ми залишили позиції. Ми дотримуємось перемир’я. Ми нікуди не пішли, ми на своїй землі, і в нас є чим дати гідну відсіч ворогу, а настрій у бійців бадьорий”, – цитує комбата прес-група ОТУ “Маріуполь”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна