Бойовики “ДНР” не пропускають ОБСЄ в Сєдове, кажуть – “особлива прикордонна зона”

 

Сепаратисти “ДНР” заборонили членам місії ОБСЄ проїзд в напрямку селища Сєдове, що в Новоазовському районі, і заявили, що цей населений пункт є “прикордонною зоною, в якій діє особливий статус в’їзду-виїзду”.
Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ.

“На блокпосту, розташованому приблизно за 1,2 км на північний захід від підконтрольного “ДНР” смт Сєдове, озброєні члени “ДНР” зупинили патруль СММ і не дозволили йому проїхати далі по дорозі в напрямку Сєдового, посилаючись на накази від своїх командирів”, – сказано в повідомленні про події 13 липня.

Пізніше того ж дня представник “ДНР” у цивільному одязі на тому ж блокпосту в Сєдовому зупинив інший патруль СММ і заявив, що для в’їзду в селище необхідно отримати попередній дозвіл від “ДНР”, оскільки Сєдове є прикордонною зоною, в якій діє особливий статус в’їзду-виїзду”.

Незабаром після цього троє озброєних чоловіків у формі військового типу підійшли до патруля СММ. “Вони відмовилися представитися і в агресивній формі вимагали, щоб спостерігачі покинули цей район. Патруль СММ покинув блокпост”, – розповіли в місії.

За даними СММ ОБСЄ, водії і пасажири, перед тим як проїхати через блокпост, заходили в розташоване поблизу невелике приміщення.

Селище міського типу Сєдове, підконтрольне бойовикам “ДНР”, розташоване за 7 км на схід від Новоазовська, на такій самій відстані від кордону з Росією.

Читайте також:
Розвідка доносить про конфлікт росіян і місцевих бойовиків під Новоазовськом із трьома вбитими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна