У Києві на відкритті магазину російської компанії Gloria Jeans, яка шиє одяг в “ЛНР”, охорона побила пікетників

 

Охорона торговельно-розважального комплексу Sky Mall побила активістів громадського руху “Відсіч”, які протестували проти відкриття нового магазину російської компанії Gloria Jeans сьогодні, 15 липня.

“Увага! Щойно активістів, які прийшли протестувати проти відкриття російського магазину Gloria Jeans у Sky Mall, охорона затягла до кімнати і застосовує до них фізичну силу. Нашого активіста Максима Ковбика били ногами, а Леоніда Овчаренка тягали по підлозі. Також охорона розбила активістам мобільний телефон.
Наразі наші активісти перебувають у замкненій кімнаті й викликали поліцію”, – повідомили на сторінці руху у “Фейсбуці“.

Згодом активістка Катерина Чепура написала, що поліція приїхала через 20 хвилин після виклику, і вже в присутності поліцейських охорона порвала плакати пікетників.

Окрім того, за її словами, охоронці вдарили кулаком по обличчю активістку, учасницю АТО Ніну Прокоп’єву.

Раніше “Відсіч” скликала всіх небайдужих на акцію проти відкриття в Києві чергового магазину Gloria Jeans – російської компанії, яка виробляє свою продукцію на окупованій українській території – в Луганську.

«Фабрику Gloria Jeans у Луганську відвідував так званий “лідер” так званої “ЛНР”, російська маріонетка Плотницький, який заявив під час візиту, що “ЛНР” і Росія – “адна страна”. А керівництво фабрики заявляло, що платить податки в бюджет “ЛНР”», – наголосили у “Відсічі”.

Раніше Служба безпеки України повідомила, що в результаті перевірки було знайдено підтвердження інформації, оприлюдненої активістами громадських організацій, щодо можливої незаконної діяльності в Україні російської торговельно-виробничої мережі “Глорія Джинс”.

“За отриманою інформацією, в Україні головна фабрика «Глорія Джинс» розташована в тимчасово окупованому Луганську і продовжує працювати. Це може свідчити про можливу реалізацію в українських торговельних мережах продукції, виробленої саме на тимчасово окупованих територіях із сплатою податків до бюджету псевдореспублік”, – зазначили в СБУ.

Подальша перевірка триватиме в рамках кримінального провадження, додали у відомстві.

Читайте також:
СБУ затримала топ-менеджера мережі супермаркетів, яка працює в окупації. Вочевидь АТБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна