Правоохоронці викрили стомільйонне розкрадання на ДП “Київський електровагоноремонтний завод”

 

Нацполіція відкрила кримінальне провадження за фактом привласнення посадовцями держпідприємства “Київський електровагоноремонтний завод” і підприємцями бюджетних коштів на суму 113 млн. грн.

Як повідомив 15 липня Департамент захисту економіки Національної поліції, правоохоронці викрили численні факти розкрадання коштів з держбюджету та схему, за якою ці кошти були привласненні.

Провівши десятки процесуальних заходів та проаналізувавши великий обсяг інформації, правоохоронці з’ясували, що впродовж останніх трьох років група компаній безпідставно отримувала перемогу на конкурсних торгах. З переможцями укладали договори на поставку запасних частин до рухомого складу вагонів, який ремонтують на заводі. Вартість продукції була завищена на 40-80%.
При цьому обладнання постачали з Російської Федерації.

Щоб легалізувати кошти підприємства, проводили безтоварні операції з фіктивними фірмами.

За результатами експертного дослідження встановлено, що упродовж 2015-2017 років за вищевказаною схемою посадовці ПрАТ “Київський електровагоноремонтний завод” та комерційних структур привласнили понад 113 млн. грн. бюджетних коштів.

13 липня співробітники Управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції, Головного слідчого управління Генпрокуратури за участю полку поліції особливого призначення провели 23 санкціоновані обшуки. Процесуальні дії проводили в офісних та на складах державного підприємства і комерційних структур, а також за місцями проживання фігурантів справи.
Правоохоронці вилучили понад 1,5 млн. грн., печатки суб’єктів господарювання, зброю та фінансово-господарську документацію. На рахунки заводу та підприємств накладено арешти.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Директору Львівського бронетанкового, звинуваченому в розкраданні,
суд обрав заставу лише 2 млн. грн. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна