Незаконний в’їзд у Крим: прокуратура АРК арештувала три кораблі і подала перші позови до авіакомпаній

 

 

Прокуратура АР Крим розслідує кримінальні провадження за фактами незаконного перетину кордону України в окупованому Криму більш як 600 суден.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

“На сьогодні прокуратурою розпочато кримінальні провадження за фактами порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї понад 600 суднами, арешт накладено на три судна. Необхідно активізувати роботу у цьому напрямку”, – зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Він також повідомив, що за перельоти над Кримом в порушення українського законодавства є перші позови до авіакомпаній Росії та інших держав.

“У нас є перші позови до авіакомпаній Російської Федерації та інших держав про стягнення сум заборгованостей за вчинення авіаперельотів над тимчасово окупованою територією”, – сказав прокурор.

Зокрема, прокуратура Криму хоче стягнути з компанії-боржника, яка здійснює щоденні польоти в окупований Крим, 354,4 тис. євро (близько 10 млн гривень).

Гюндуз Мамедов наголосив на необхідності активізації роботи у цьому напрямку, систематизації наявних проваджень та розробці нових методик розслідування і реагування на факти порушення санкцій та обходу заборон.

Читайте також:
ДПСУ арештувала молдовське судно, яке незаконно ходило в Крим

Транспортний фронт: кримські реалії сполучення з РФ
і порушення портового ембарго

На саміті Україна-ЄС говорили про активнішу політику деокупації Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна