Суддя Ємельянов – фігурант справи про зловживання ВГСУ – виїхав за кордон слідом за Татьковим. Підписку знято

 

Суд не подовжив підписку про невиїзд судді Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову, щодо якого Генеральна прокуратура проводить розслідування про незаконне втручання у діяльність судових органів, і він безперешкодно виїхав до Австрії.

Про це повідомляють “Схеми”.

Журналістка цієї програми Наталка Седлецька зустріла Ємельянова на авіарейсі Київ–Відень і зафіксувала, як він успішно пройшов паспортний контроль у столиці Австрії.
На фото видно, що він відростив бороду і носить темні окуляри.
 
 Ємельянов перебував на підписці про невиїзд з 27 жовтня 2016 року.

Журналісти з’ясували, що рішення про непродовження підписки про невиїзд було ухвалене Подільским райсудом

8 червня 2017 року. Але це рішення у публічному реєстрі засекречене.

 

У суді пояснили, що це “технічна помилка”, утім рішення і досі не опублікували.

Керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк розповів у “Схемам”, що суд керувався кількома мотивами:  “Перше – це те, що він (Ємельянов) має значний соціальний статус у суспільстві і позитивно характеризується, має міцні соціальні зв’язки, які не дозволять йому покидати місце свого проживання під час слідства. Друге – йому потрібно виїхати на лікування за кордон. І третє – за кордоном проживає його дочка”.

Суд ухвалив таке рішення, попри те, що другий фігурант кримінального провадження Генпрокуратури – колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков  виїхав закордон у Німеччину та не повернувся.

Тоді у Генпрокуратурі журналістам повідомили, що дозволили його виїзд на лікування, але згодом  зв’язок із підслідним зник.

“На сьогодні інший підозрюваний у цій справі колишній голова Вищого господарського суду Татьков перебуває в розшуку. До моменту оголошення в розшук він перебував у Німеччині на лікуванні та вказував, що полікується і приїде, але з певного часу перестав виходити на зв’язок”, –  зазначив Сергій Горбатюк.

Кримінальна справа, у якій  фігурує суддя Ємельянов та Татьков, стосується незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.  У жовтні 2016 року суддям Ємельянову та Татькову була оголошена підозра.

Читайте також:
Підрозрюваний ГПУ суддя Татьков виїхав з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна