Нардеп, який “продав Ролс-ройс – пішов на фронт”, вирішив скласти мандат

 

Депутат Верховної Ради В’ячеслав Константіновський написав заяву про відмову від мандата.
Про це він повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” в четвер увечері, 13 липня.

“Сьогодні прийняв рішення, яке звалило величезний тягар з моїх плечей. Написав заяву про відмову від депутатського мандата. Завтра вранці вона буде в секретаріаті ВР і, сподіваюся, буде проголосована на наступній сесії. Вперше я хотів це зробити через півроку після обрання, але кілька разів відкладав, сподівався, що звикну”, – написав Константіновський.

Він заявив, що майже три роки в Раді були найбільш похмурими в його житті.

При цьому, оскільки голосувань 14 липня не відбудеться, він зберігатиме статус народного депутата принаймні до вересня 2017 року.

“Я бажаю цьому парламенту терпіння та успіхів з реформами, але вже без мене. Сподіваюся, зможу приносити користь, працюючи в бізнесі. Мені здається, наші ресторани і клуби робили Київ хоч трохи більш комфортним і європейським. Дякую своїм виборцям за довіру і прошу вибачення за те, що не зміг повний термін захищати їхні інтереси. Боротьбу за повернення землі радгоспу “Пуща-Водиця” продовжуватиму, команда юристів вже працює”, – написав 56-річний Константіновський, назвавши 13-те число (липня) “щасливим”.

Як відомо, на парламентських виборах 2014 року Константіновський був обраний народним депутатом у мажоритарному окрузі №220 у Києві від політичної партії “Народний фронт”.
Входив до фракції “НФ” до червня 2015 року. Надалі – позафракційний.

В’ячеслав Константіновський разом із братом-близнюком Олександром володіє холдингом “Київ-Донбас”, компанією Kyiv Donbas Development Group, мережею ресторанів “Пузата хата” і Carte Blanche. У 2013 році їхній статок оцінювався в 355 мільйонів доларів.

У 2014 році, після початку АТО, Константіновський вступив до батальйону територіальної оборони “Київ-1″. Влітку оголосив про те, що продає автомобіль Rolls-Royce Phantom”, щоб пожертвувати гроші на потреби війська. 8 серпня повідомив, що виручив за машину 2,5 млн. гривень (180 тисяч доларів).

Балотувався до ВР під гаслом “Продав Ролс-Ройс – пішов на фронт”.

Майстер спорту з класичної боротьби, сім років прожив у США.

В’ячеслава та Олександра Константіновських деякі джерела пов’язують з кримінальними колами, називають “авторитетами” на прізвисько “брати Карамазови”.

У 2006 році у США за замовлення вбивства В’ячеслава Константиновського було засуджено кримінальника Леоніда Ройтмана. Після звільнення з в’язниці у 2014 році Ройтман дав низку інтерв’ю ведучому програм на російськомовному американському телебаченні та радіо Севі Каплану, де звинуватив “Карамаза” у причетності до бандитського угруповання кримінального авторитета Олега “Аліка Магадана” Асмакова, до якого належав і сам Ройтман, та вчиненні або участі у вчиненні кількох убивств та замахів.

У лютому 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко звинуватив Константіновського у несплаті податків на 50 млн. гривень.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.