Напад на пляжі в Хургаді: загинули двоє туристів, але не українці

 

В результаті нападу на відпочивальників у єгипетському місті Хургада в п’ятницю, 15 липня загинули дві громадянки Німеччини.
Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, нападник, озброєний ножем, також поранив ще чотирьох туристів, серед яких – двоє громадян Чехії.

Міністерство закордонних справ Вірменії повідомило, що в результаті нападу поранені двоє громадян цієї країни, повідомляє NEWSam.

Також стало відомо, що була поранена Олена Михайленко, яка народилася в Україні, але є громадянкою Російської Федерації. Жінка отримала кілька ножових поранень
За даними деяких ЗМІ, вона полетіла на відпочинок у Єгипет з київського аеропорту “Бориспіль”.

Раніше Reuters з посиланням на міністерство внутрішніх справ та сили безпеки Єгипту повідомляло, нібито під час нападу на готель в Хургаді загинули двоє українських туристів.
Однак пізніше посольство України в Єгипті спростувало інформацію про загибель українців. Про це заявив посол України в Єгипті Геннадій Латій.

Відомо, що зловмисник приплив із громадського пляжу на пляж 4-зіркового готелю Sunny Days El Palacio, що порівняно недалеко від центру міста.

Один із туристів після нападу розповів кореспонденту єгипетської газети Masry al-Yom, що вбивця кинувся з гучними криками і ножем у руках на курортників, а персонал готелю зреагував, коли вже пролилася кров. Нападник був затриманий.

Основна версія кваліфікує злочин як теракт. Згідно з іншою, нападник психічно хворий.

Зловмисник навмисно прагнув атакувати сам іноземців, повідомляє The Associated Press із посиланням на інформацію єгипетського офіцера безпеки.

Співрозмовник повідомив, що зловмисник – молодий чоловік віком близько 20 років у чорній футболці та синіх джинсах – викрикував арабською мовою під час нападу: “Тримайтеся подалі, я не хочу, щоб постраждали єгиптяни”.

У зв’язку з нападом на туристів у Хургаді Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути власні плани щодо відвідування Єгипту.

Як повідомила прес-служба МЗС, українцям рекомендовано утриматися без нагальної необхідності від поїздок до цієї держави, у т.ч. з туристичною метою, протягом дії в державі надзвичайного стану.

“Згадані застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які дедалі частіше спрямовують терористичні акти проти цивільних громадян з урахуванням їхньої релігійної приналежності”, – зазначили у відомстві.

Тим громадянам, які вже перебувають у Єгипті, рекомендовано зважити на наявні ризики подальшого перебування на території цієї держави та неухильно дотримуватись таких порад:

  • категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини ріки Ніл;
  • виявляти пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти ріки Ніл, туристичних місць у її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

“У разі перебування в курортних місцях Єгипту, наполегливо рекомендуємо виявляти підвищену увагу та обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У випадку нагальної необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представників туроператора”, – йдеться у повідомленні МЗС.

Рекомендовано також бути особливо обачними під час святкування в Єгипті релігійних (у т.ч. християнських) свят, та, по можливості, утримуватися від відвідування релігійних святинь

. У разі різкого загострення ситуації, необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання.

Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях паспортні документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

При потраплянні в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися:

до посольства України в Єгипті

або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України:

Читайте також:
В Україну привезли рівнянку, яка зарізала чоловіка і втекла в Єгипет. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна