Клімкін пояснив, чому в’їзд по біометриці кращий, ніж візовий режим з РФ

 

Введення віз для громадян Росії створить значні проблеми, а рішення про в’їзд в Україну за біометричними паспортами є оптимальним.
Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив під час години запитань до уряду у п’ятницю, 14 липня, відповідаючи на питання щодо впровадження візового режиму з РФ.

Клімкін нагадав, що на засіданні РНБО 10 липня було схвалено систему, яка передбачає зняття біометричних даних з іноземців, а також здійснювати контроль за їх пересуванням територією України.

“Ця система буде здійснюватися поступово, стадія за стадією”, – додав глава МЗС.

“А звичайне запровадження віз не дасть нам того ефекту, до якого ми прагнемо”, – наголосив він.

За словами Клімкіна, візовий режим з РФ створить “значні проблеми, Росія ними скористається”, щоб чинити провокації і провадити свідому політику на обмеження для громадян України на окупованих територіях в Криму пересуватися по території України.

“Тому на основі детального аналізу було прийнято таке рішення (про біометричні паспорти). Воно підтримується нашими друзями та партнерами”, – додав Павло Клімкін.

Нагадаємо, за даними соціологів, більшість українців підтримує запровадження візового режиму з Росією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна