Франція більше не наполягає на відставці президента Сирії Асада, – Макрон

 

Франція більше не наполягає на відставці президента Сирії Башара Асада.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час спільної прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом у Парижі, повідомляє прес-служба Білого дому.

За словами Макрона, більш важливими речами є викорінення тероризму й стабільність у Сирії.

“Тепер у нас новий підхід до ситуації в Сирії. Ми хочемо отримати результат і хочемо тісно співпрацювати для його досягнення з нашими партнерами, зокрема зі США. Головна наша мета – викорінити тероризм. Ми прагнемо знайти політичне рішення для переконливого досягнення цієї мети. І не важливо, хто є терористом. З урахуванням сказаного, я більше не вимагаю відставки Башара Асада”, – заявив Макрон.

Він також повідомив, що після свого обрання президентом “чітко заявив президентові Росії Володимиру Путіну: більше жодного застосування хімічної зброї“. “Будь-яка спроба її застосувати викличе негайну реакцію – атаку на місця зберігання такої зброї”, – попередив французький лідер.

Як відомо, з 9 липня 2017 року почала діяти угода про перемир’я в трьох провінціях на південному заході Сирії, досягнута в ході саміту G20 в Гамбурзі.

Війна в Сирії триває з 2011 року. Опозиційних до правлячого режиму повстанців підтримує коаліція країн Заходу на чолі з США. У вересні 2015 року в війну на боці президента Сирії Башара Асада втрутилася Росія.

Читайте також:

Трамп і Путін домовилися про перемир’я в Сирії. Між ними побачили “хімію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна