У Конгрес США подали проект імпічменту Трампа

 

Члени Конгресу США від Демократичної партії Бред Шерман (штат Каліфорнія) і Ал Грін (Техас) подали законопроект про імпічмент президента Дональда Трампа.
Про це повідомляє сайт Білого дому.

Трампа обвинувачують на основі статті “Перешкоджання правосуддю”, яку прийняли 27 липня 1974 року проти екс-президента США Річарда Ніксона.

У документі йдеться, що нинішній президент заважає правосуддю під час розслідування федеральними органами можливого втручання Росії у вибори 2016 року.

Також зазначається, що дії команди Трампа можуть бути небезпечні для країни.

Шерман сподівається, що ініційований ним імпічмент сприятиме тому, що “некомпетентність буде замінена турботою”.

“Можливо, будуть контролюватися неконтрольовані імпульси. І можливо, питання небезпеки, з якою стикається наша країна, буде вирішене”, – зауважив конгресмен.

Він висловив сподівання, що представники Республіканської партії, які становлять більшість у Конгресі, приєднаються до процесу імпічменту, якщо “імпульсивна некомпетентність [Трампа] продовжиться”.

Нагадаємо, у грудні 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори у США з метою допомогти Дональду Трампу здобути перемогу. В опублікованій доповіді американської розвідки сказано, що Путін особисто наказав почати кампанію втручання у вибори в США.
Після цього розгортається скандал з приводу несанкціонованих контактів оточення Трампа з росіянами під час виборчої кампанії.

Річард Ніксон – єдиний президент США, який подав у відставку і достроково припинив свої повноваження. Це сталося 9 серпня 1974 року, після скандалу з прослуховуванням, відомого як “Уотергейт”.

Читайте також:
Трамп схиляв Комі до закриття слідства щодо “руки Кремля”,
– свідчення в Сенаті

Новий скандал навколо Трампів: Дональд-молодший зустрічався
з російською адвокаткою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна