СБ закликає уряд скасувати мораторій на продаж земель с/г призначення

 

Світовий банк закликав уряд України з січня 2018 року скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це заявила директор СБ у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, передає Bloomberg.

“Щоб отримати додаткову допомогу, уряд повинен просунутися в питаннях реформи охорони здоров’я, а також земельної і пенсійної реформ”, – сказала Кахконен.

“Ми дуже задоволені прогресом, досягнутим урядом за останній рік, – вони провели дуже важливі реформи і просунули країну вперед. Ми сподіваємося, що в країні збережеться політична стабільність і реформи продовжаться”, – зазначила представниця СБ.

“Банк, який вклав понад 10 мільярдів доларів в Україну, готовий і далі допомагати в реалізації її планів”, – наголосила вона.

Сату Кахконен також закликала уряд зняти мораторій на продаж сільськогосподарських земель в січні.

“Цей крок буде спрямований на стимулювання сільського господарства. Світовий банк може розглянути деякі фінансові проекти в цій сфері, такі як іригація”, – ідеться в заяві.

Раніше прем’єр Володимир Гройсман заявив, що уряд продовжує роботу над проектом закону”Про обіг земель сільськогосподарського призначення”.

Читайте також:
Гройсман пояснив, за яких умов можна зняти мораторій на продаж землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна