На саміті Україна-ЄС говорили про активнішу політику деокупації Криму

 

У рамках саміту Україна-ЄС 13 липня українська влада запропонувала Євросоюзу перейти до більш активної політики деокупації Криму.
Про це заявив голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі “5-го каналу”.

За його словами, на саміті Україна-ЄС сторони обговорили логіку деокупації Криму, і якщо раніше позиція Європейського Союзу полягала у невизнанні окупації півострова Росією, то тепер Україна запропонувала перейти до політики активнішої деокупації.

“Мова йде про більшу координацію в рамках міжнародних форумів і в рамках міжнародних організацій, зокрема, мова йде про напрацювання і підготовку нової резолюції – потужнішої резолюції – в рамках Генеральної асамблеї ООН, співробітництво в рамках Ради Безпеки ООН, посилення режиму санкцій [проти РФ] в контексті Криму”, – сказав Єлісєєв.

Заступник голови АП також зазначив, що йдеться про жорсткіше виконання вже існуючих санкцій – адже час від часу в порти окупованого Росією Криму всупереч санкціям заходять кораблі під прапорами країн ЄС.

Читайте також:
Україна озвучить на Генасамблеї ООН нові ідеї з деокупації Криму

У промо-ролику Євробачення підкреслено українську приналежність Криму. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна