Автомайдан заблокував виходи з ВР, щоб змусити нардепів зняти з себе недоторканність

 

Активісти “Автомайдану” та інших організацій у четвер, 13 липня, заблокували будівлю Верховної Ради, щоб змусити парламентаріїв проголосувати за зняття депутатської недоторканності.

Зокрема, перекрито автомобільний виїзд із внутрішнього двору парламенту, а також будинок комітетів на вулиці Садовій, до якого з приміщення ВР на вулиці Грушевського, 5 веде підземний перехід.

Як пояснюють автомайданівці, саме на виїзді з парковки Ради у них “раптом поламалися автомобілі”. Поліція пригнала евакуатори, щоб вивезти авто, але пікетники оточили їх і заважали це зробити.

Окрім того, учасники пікету стоять на піших підходах до будівлі парламенту й б’ють у металеві діжки з написами “Зняти недоторканність”.

Фото: Автомайдан

“Зустрічаємо депутатів і по-своєму мотивуємо голосувати за скасування недоторканності з гнилими помідорами та яйцями.
Олесь Довгий просто якимось чудом за допомогою своєї охорони проліз за нашими спинами, ухиляючись від літаючих яєць, поки ми ще не налагодили чітку охорону. Зараз таких помилок ми вже не допускаємо :)” – зазначається на сторінці ГО “Автомайдан” у “Фейсбуці“.

“Ідучи в парламент, наприкінці 2014 року п’ять політичних сил підписали коаліційну угоду, в якій зобов’язалися скасувати недоторканність”, – нагадує “Автомайдан”.

І наводить цитату з цієї угоди: “Ми забезпечимо рівність усіх посадових осіб держави перед законом, обмежимо всі види імунітетів від кримінального переслідування. Будучи відкритими та підзвітними перед суспільством, ми будемо керуватися у своїй діяльності виключно правом, скасуємо депутатську недоторканність та будемо нести повну відповідальність за свої дії перед Українським народом.”

Підписи під текстом цієї угоди поставили лідери фракцій “Народний фронт”, Блок Петра Порошенка, Об’єднання “Самопоміч” , “Радикальної партії Олега Ляшка” та Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”.

“Ну що ж, настав час нарешті відповідати за свої слова”, – наголошують автомайданівці та їхні однодумці й вимагають зареєструвати законопроект народного депутата Юрія Левченка про скасування недоторканності.

Через підпал фаєрів та димових шашок було заблоковано рух по вулиці Грушевського біля ВР.

Фото: Автомайдан

ОНОВЛЕНО. Депутата від БПП Олега Барну закидали яйцями, коли він ішов з будівлі Ради до комітетів. Активісти зупинили його навпроти Кабміну і спитали, чому він не проголосував за зняття недоторканності з депутатів і арешт.

“Барна почав ображати активістів лайливими словами, у відповідь в нього полетіли яйця”, – пояснили в “Автомайдані”.

Як видно на відео, об голову нардепа з близької відстані розбили щонайменше два курячі яйця.

 

Степан Барна підтримав майже всі голосування по зняттю недоторканності у вівторок, проте не проголосував за арешт депутата від “Народного фронту” Максима Полякова та утримався при голосуванні за затримання депутата від БПП Борислава Розенблата.

Читайте також:
Парламент зняв недоторканність із Полякова й Розенблата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна