Екс-мер Торецька перебуває в Бахмутському СІЗО, – Мін’юст

 

Колишній міський голова Торецька (екс-Дзержинськ) Володимир Сліпцов, якого обвинувачують у сепаратизмі, перебуває в СІЗО.

Про це повідомило Міністерство юстиції у відповідь на запит координатора Медійної ініціативи за права людини Ольги Решетилової.

“Повідомляю, що відповідно до ухвали Краматорського міського суду Донецької області від 17.08.2016 Сліпцову В.М. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
З 18.08.2017 по теперішній час Сліпцов В.М. утримується в Бахмутській установі виконання покарань (№6).
На підставі ухвали Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 26.05.2017 строк тримання під вартою продовжено до 24.07.2017”, – сказано у відповіді на запит.

Раніше торецькі активісти, заявники і свідки у справі Слєпцова висловили підозру, що обвинувачений у сепаратизмі екс-мер, попри рішення суду про тримання під вартою, не перебуває в СІЗО. Адже на жодне з 14 засідань суду обвинувачений особисто не з’явився й постійно бере в них участь у режимі відеоконференції, що здалося активістам підозрілим.

“Різними шляхами ми пробували знайти підтвердження того, що Сліпцов таки в СІЗО, але не знайшли. Написали запит в Мін’юст з проханням надати підтвердження перебування Сліпцова під вартою. Мін’юст послався на ті самі рішення судів, які, спасибі, ми й самі можемо знайти. Нас же цікавить факт фізичної присутності Сліпцова Володимира Микитовича в Бахмутській установі виконання покарань (№6)”, – написала у “Фейсбуці” Решетилова.

Згодом вона додала оновлення до свого допису, в якому зазначається: “Нарешті маємо підтвердження від джерел, які мали можливість бачити Сліпцова в СІЗО. Він таки в Бахмуті під вартою. Дякуємо за інформацію. І продовжуємо відстежувати справу екс-мера”.

Нагадаємо, колишній мер Торецька Володимир Слєпцов, обвинувачений у посяганні та територіальну цілісність України та створенні терористичної організації, був заарештований у серпні минулого року. У березні суд підтримав клопотання захисту Сліпцова про закритання судового процесу, мотивуючи це тим, що в ході судового слідства можуть бути виявлені обставини, що містять державну таємницю.

Торецьк розташований за 5 км від лінії зіткнення в Донецькій області.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна