Члени ОБСЄ погодили нове керівництво Організації. Генсеком буде Томас Гремінгер

 

Члени Організації з безпеки та співробітництва в Європі подолали розбіжності та визначились з кандидатурою нового генерального секретаря організації: ним стане швейцарський дипломат Томас Гремінгер.

Про це у понеділок після неформальної міністерської зустрічі ОБСЄ в австрійському Мауербасі заявив глава МЗС Австрії, чинний глава ОБСЄ Себастьян Курц, повідомляє Reuters.

За словами Курца, члени Організації досягли політичної згоди щодо керівних посад в ОБСЄ. При цьому Курц похвалив “дуже конструктивну роль” міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Відтак наступним генсеком ОБСЄ замість італійця Ламберто Заньєра стане колишній постійний представник Швейцарії в ОБСЄ Томас Гремінгер.

Новим комісаром у справах нацменшин стане Ламберто Заньєр, представником з питань свободи ЗМІ – француз Арлем Дезір, а главою Бюро з питань демократії та прав людини (БДІПЛ) – представниця Ісландії Сольрун Гісладоттір.

“Ми повинні боротись з величезною втратою довіри в ОБСЄ”, – заявив Себастіан Курц.
За його словами, передусім Організація потребує сильного лідерства. “Це було великим викликом впродовж останніх місяців, я би навіть сказав років”, – додав Курц.

Нагадаємо, з 1 липня ОБСЄ залишилась без генерального секретаря та кількох важливих керівників, оскільки члени організації не змогли визначитись із наступником Ламберто Заньєра. Однією з причин стали розбіжності між Росією та іншими членами Організації.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна