Ryanair поки що відмовляється від виходу на український ринок, – офіційна заява

 

Найбільший лоукостовий авіаперевізник Європи, ірландська компанія Ryanair, офіційно оголосила про відмову від виходу на український ринок.

Таке рішення в авіакомпанї пояснили “нездатністю аеропорту «Бориспіль» дотримуватися угоди, досягнутої Міністерством інфраструктури з нинішнім генеральним директором летовища Павлом Рябікіним у березні цього року.

“На  жаль, замість цього київський аеропорт вирішив захищати високотарифні авіакомпанії (включно з «Міжнародними авіалініями України») й позбавив українських клієнтів та гостей доступа до найширшої європейської низькотарифної мережі”, – йдеться в офіційній заяві ірландського лоукостера.

“Київський аеропорт продемонстрував, що Україна все ще не є достатньо зрілим і надійним місцем для ведення бізнесу, щоб інвестувати перевізні потужності Ryanair. Нездатність київського аеропорту дотримуватися домовленостей тільки за один рік виллється у втрату понад 500 тисяч клієнтів та 400 робочих місць, які могли б запезпечити значне зростання української економіки.
На жаль, львівський аеропорт також став жертвою рішення київського аеропорту“, – зазначив комерційний директор Ryanair Девід ОБраян.

В авіакомпанії також попросили вибачення у клієнтів, які вже встигли придбати квитки на оголошені раніше рейси з України. Згідно із заявою Ryanair, з усіма покупцями зв’яжуться по вказаній під час придбання квитків адресі e-mail і повернуть кошти.

Принагідно перевізник повідомив, що звільнені після відмови від приходу в Україну перевізні потужності перенаправить на такі конкурентні ринки, як Німеччина, Ізраїль та Польща.

“Кількість пасажирів Ryanair виросте зі 130 мільйонів цього року до 200 мільйонів на 2024 рік. І надія, що Україна зможе взяти участь у цьому зростанні коли-небудь у майбутньому, зберігається”, – зазначили в авіакомпанії.

Детальніше про прес-конференцію гендиректора Міжнародного аеропорту “Бориспіль” Павла Рябікіна, який спонукав керівництво Ryanair  до такого рішення, читайте тут:

Ryanair призупинив продаж квитків з України і може не прийти до нас через незгоду з “Борисполем”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна