Російських прикордонників на Херсонщині арештували за новою підозрою

 

Затримані в Херсонській області військовослужбовці прикордонної служби ФСБ РФ заарештовані за новою підозрою. Про це повідомила прес-служба СБУ.

“Сьогодні (11 липня) Апеляційний суд Херсонської області обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слідство триває”, – зазначили у спецслужбі.

“Російським прикордонникам, які виконували завдання в інтересах Російської Федерації на шкоду Україні, слідчі УСБУ в Херсонській області повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України”, – заявили в СБУ.

Читайте також:
СБУ звинуватила затриманих прикордонників РФ у посяганні
на територаільну цілісність України

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 30 червня 2017 року військовослужбовці 56-ї бригади ЗС України в Херсонській області затримали двох невідомих без документів та передали прикордонникам. При цьому встановили, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ Росії – це Володимир Кузнєцов і Аскар Кулуб.

За словами росіян, вони нібито виконували роль “учбових порушників кордону” під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.

Прикордонна служба ФСБ РФ направила звернення українській стороні, в якому просила надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які загубилися в Україні. Українські прикордонники розцінили це як підтвердження того, що затримані є військовими РФ.
Спершу Каланчацький суд заарештував затриманих прикордонників ФСБ РФ на 15 діб, стягнувши з них по 320 грн. штрафу за незаконний перетин кордону.

Читайте також:
Стали відомі імена російських прикордонників, які в Криму поплутали береги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна