Рада розгляне зняття недоторканності з нардепів уже у вівторок, БПП і “Народний фронт” підтримають

 

Верховна Рада розглядане подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності шістьох народних депутатів уже сьогодні, 11 липня.

Пропозиція фракцій БПП та “Народного фронту” перенести розгляд цього питання на четвер, яку голова Верховної Ради Андрій Парубій поставив на голосування, набрала тільки 190 голосів “за” за необхідних мінімум 226.

Після цього голосування Парубій оголосив, що негайно запросить генерального прокурора Юрія Луценка для представлення подань на Андрія Лозового, Євгена Дейдея й Олеся Довгого.

Згодом голова ВР оголосив, що Луценко прийде в парламент уже о 12:30.

Перед тим спікер зробив оголошення про виключення з фракції Блоку Петра Порошенка народного депутата Борислава Розенблата.
Нагадаємо, напередодні фракція БПП також ухвалила рішення про підтримку всіх шести подань Генпрокуратури на зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

Про аналогічне рішення фракції “Народного фронту” повідомив її голова Максим Бурбак.

Він нагадав що Регламентний комітет ВР уже розглянув подання на п’ятьох народних депутатів і цього тижня розгляне подання на шостого – Михайла Добкіна з “Опозиційного блоку”.

“Хочу нагадати, що фракція «Народний фронт» пройшла Майдан. Це фракція, яка три роки тому взяла на себе відповідальність за майбутнє країни, за розбудову європейської України. Одна з головних тез нашої програми: ніхто не повинен ховатися за недоторканністю”, – наголосив Бурбак.

“Очікую від правоохоронних органів по боротьбі з корупцією наступних подань на одіозних представників режиму Януковича. І що жоден з керівників антикорупційних органів не буде покривати своїх колег, народних депутатів по таких самих поданнях”, – додав голова фракції “НФ”.

Як відомо, серед шістьох народних депутатів, про яких ідеться, є двоє представників “Народного фронту” – Максим Поляков, якого підозрюють у внесенні змін до законодавства щодо видобутку бурштину за хабарі, та Євген Дейдей, який підозрюється в набутті у власність активів у значному розмірі.

Як повідомляла “Новинарня“, з п’яти вже розглянутих подань Генпрокуратури Регламентний комітет ВР схвалив лише одне – на зняття недоторканності й притягнення до відповідальності Борислава Розенблата.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна