Рада не змогла відібрати недоторканність у “радикала” Лозового

 

Верховна Рада не дозволила притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата від Радикальної партії Ляшка Андрій Лозового.
За подання Генпрокуратури на вечірньому засіданні 11 липня проголосували 177 народних депутатів замість щонайменше 226.

Виступаючи перед голосуванням, нардеп назвав подання на нього “макулатурою” та “сміттям”, заявивши, що документ не має юридичої цінності. Він вважає, що ДФС необ’єктивно оцінила його майно.

Натомість генпрокурор Юрій Луценко з трибуни ВР заявив, що Лозовому, “згідно з проведеною експертизою, необхідно заплатити 1 млн 717 тис. грн. податків і 129 тис. грн. військового збору”.

“Треба сплатити або сушити сухарі. Іншого не буде”, – заявив він.

За словами керівника ГПУ, нардеп Лозовий заробив за все своє життя 234 тис. грн., однак у декларації показав близько 9 млн. грн активів.

Як відомо, Генеральна прокуратура ще в травні підготувала подання на притягнення до відповідальності Лозового за підозрою в незаконному збагаченні та ухилянні від сплати податків (ст. 212, 368 прим 2 ККУ), але його відкликали на доопрацювання.
21 червня ГПУ спрямувала до Верховної Ради прохання дозволити притягнути Лозового до відповідальності.
5 липня регламентний комітет ВР не підтримав подання ГПУ на Лозового і залишив питання недоторканності цього депутата на розсуд спікера Андрія Парубія.

Лозовий заявив, ніби отримав спадок від діда, відомого російського композитора, який творив під псевдонімом Віссаріон Клубніка.

Того ж дня соратник Лозового Ігор Мосійчук заявив, що Державна фіскальна служба нібито впродовж двох тижнів ігнорувала прохання Лозового надати йому податкове повідомлення-рішення, тож він не міг оскаржити його в суді.
У свою чергу, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Лозовой пропустив 10-денний термін для оскарження податкового повідомлення-рішення ДФС і подав позов уже після того, як до Верховної Ради надійшло подання ГПУ щодо цього нардепа.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна