Парламент зняв депутатський імунітет з Олеся Довгого

 

Верховна Рада позбавила народного депутата від групи “Воля народу” Олеся Довгого депутатської недоторканності.

За подання генерального прокурора щодо надання згоди на притягнення Довгого до кримінальної відповідальності на вечірньому засіданні 11 липня проголосував 251 із 309 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Не голосували в повному складі фракція “Опозиційний блок”, групи “Воля народу” і “Відродження”.

Перед голосуванням Довгий ще раз заявив, що звинувачення на його адресу не правдиві. Також він сказав, що “регламент [Київради] порушив, але закон не переступав” (у справі про “дерибан” землі, коли він був секретарем Київради).

Він наголосив, що був серед тих депутатів, які “протягували рішення” у Верховній Раді про призначення Луценка генпрокурором.

Довгий закликав парламент підтримати подання, щоб дати йому можливість “поставити крапку у всіх звинуваченнях, які лунають на його адресу”.

Читайте також:
Рада не дала дозволу на зняття недоторканності з нардепа Дейдея

Як повідомляла “Новинарня“, у поданні ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Олеся Довгого зазначено, що в його діях вбачаються ознаки зловживання службовими обов’язками з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок природно–заповідного фонду – заказника “Острів Жуків”, загальною площею 44,25 га, унаслідок чого інтересам держави, в особі територіальної громади міста Києва, завданоззбитків на загальну суму 1 226 604 222,0 грн, що є тяжкими наслідками.

Кримінальне правопорушення інкримується ч.2 ст28, ч.2 ст.364 КК України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна