Луценко обіцяє повторні подання на депутатів

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував, що у вересні повторно внесе подання на позбавлення недоторканності нардепів, які у вівторок, 11 липня, не підтримала Рада.
Про це він заявив в кулуарах парламенту, передає “Українська правда”.

“З вересня всі подання будуть внесені повторно. Ніхто не уникне відповідальності”, – сказав генпрокурор.

Він зазначив, що невдоволений рішеннями ВР. За словами Луценка, суд може обрати запобіжний захід для народних депутатів тільки після того, як Рада дасть на це згоду.

У свою чергу керівник САП Назар Холодницький назвав розгляд подань у вівторок “сюрреалізмом”. “На чорне тут говорили біле”, – зазначив він.

Холодницький зауважив, що нардепи Борислав Розенблат і Максим Поляков, які проходять у “бурштиновій” справі, залишили за собою можливість впливати на свідків, знищувати докази та залишити країну.

Як відомо, 11 липня Верховна Рада зняла недоторканість із народного депутата від групи “Воля народу” Олеся Довгого для проведення слідчих дій.
Також ВР дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, але не на затримання та арешт, нардепів Максима Полякова (“Народний фронт”) та Борислава Розенблата (виключений з БПП).
При цьому Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від “Народного фронту” Євгена Дейдея, якого підозрюють у незаконному збагаченні, та Андрій Лозового з Радикальної партії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна