Генсек НАТО: Росія продовжує агресію, але Альянс на боці України

 

НАТО продовжить співпрацю з Україною в питаннях оборони, управління та економічних реформ.
Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг у Києві в понеділок, 10 липня, на відкритті виставки “Україна-НАТО. Формула безпеки”.

“НАТО надавало підтримку українському суверенітету, територіальній цілісності, демократичних інститутів і вашим Збройним силам. І НАТО продовжить тісно працювати з Україною в питаннях оборони, управління та економічних реформ”, – цитує Столтенберга “Інтерфакс-Україна“.

Також під час візиту до Києва генеральний секретар зазначив, що Альянс підтримує України та її стабільність, і констатував, що Україна завжди тісно співпрацювала з НАТО й брала участь у всіх місіях Альянсу.

“Ми тут для того, щоб продемонструвати солідарність НАТО з Україною, а також нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності вашої держави. Росія продовжує агресивні дії проти України, але НАТО і країни Альянсу на вашому боці”, – сказав Єнс Столтенберг на засіданні комісії Україна-НАТО.

Він ще раз підкреслив, що країни Альянсу не визнають анексії Криму Російською Федерацією.

“Мінські угоди повинні бути виконані в повному обсязі, а місія ОБСЄ повинна отримати повний, безпечний і безперешкодний доступ до всієї території України”, – додав Столтенберг.

Читайте також:
Україна поки не подаватиме заявку на вступ до НАТО,
але прагнутиме до стандартів, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна