У польському МЗС заявили, що спроба посварити Варшаву з Києвом – елемент гібридної війни

 

Звинувачення на адресу польської влади у спробах блокування євроінтеграції України є елементом гібридної війни, що ведеться проти Польщі.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький під час зустрічі з головою Світового конгресу українців Євгеном Чолієм, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на польське зовнішньополітичне відомство.

Фактично безпідставні звинувачення проти польської влади в нібито блокуванні процесу європейської та євроатлантичної інтеграції України з одного боку, а з іншого – занедбання справ вшанування, ексгумацій та інших історичних питань є важливим елементом гібридної війни, яка ведеться проти нашої держави” – заявив Ціхоцький.

За його словами, це пояснюється зростанням впливу Варшави на міжнародній арені.

“Факт участі у кампаніях, керованих ззовні, в Україні та Польщі, має викликати рефлексію у відповідних інституціях”, – вважає заступник глави МЗС Польщі.

Раніше сам глава МЗС Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не допустить потенційного вступу України в Європейський союз, якщо не будуть вирішені історичні питання та питання прав меншин.

У зв’язку з цією заявою МЗС України запросило для розмови посла Польщі Яна Пєкло, висловивши йому “розчарування” у зв’язку з такими висловлюваннями Ващиковського.

Читайте також:

Глава МЗС Польщі – Україні: З Бандерою в Європу не увійдете. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна