Меркель: Не існує іншого формату щодо України, ніж нормандський

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон налаштовані на продовження переговорів у “нормандському форматі” щодо пошуку врегулювання ситуації на Донбасі, незважаючи на повільний процес. Про це Меркель сказала на прес-конференції 8 липня за підсумками саміту лідерів країн “Великої двадцятки” в Гамбурзі, повідомляє Deutsche Welle.

Меркель нагадала, що вранці відбулась тристороння зустріч за участі лідерів Німеччини, Франції та Росії, і для Макрона, який нещодавно став президентом, це були перші перемовини в такому форматі.

Канцлер зазначила, що напередодні вона провела телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком.

“Ми сказали – Еммануель Макрон і я, що ми продовжимо цей процес разом із паном Путіним, і очевидно, що цей процес дуже повільний, спостерігається застій, і інколи навіть відбуваються кроки назад”, – заявила Меркель.

За словами канцлера, незважаючи на це, “ми хочемо домовитися про проведення телефонної розмови у форматі чотирьох сторін”.

“Ми продовжуємо триматися цього формату, не існує іншої основи та іншого шляху або можливого формату”, – наголосила Ангела Меркель.

Читайте також:
Порошенко під час візиту до Франції досяг із Макроном домовленостей щодо “нормандської четвірки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна