InformNapalm знайшов докази виготовлення бойовиками “ЛНР” саморобної вибухівки з російських мін

Бойовики терористичного угруповання “ЛНР” виготовляють саморобні вибухові пристрої з уламково-фугасних мін російського виробництва, які використовують у провокаціях.
Про це повідомляє розвідувальна спільнота InformNapalm.

Дослідники з “Інформнапалму” знайшли відповідні фотодокази в профілях сепаратистів у соцмережах. Зокрема, у профілі “Вконтакте” бойовика Дмитра Ващенка, який входить до бандформування “4-та окрема мотострілецька бригада” 2-го армійського корпусу.

Зазначається, що саморобну вибухівку в даному випадку виготовлено з використанням 120-мм уламково-фугасних мін ОФ-843А російського виробництва (1994 року випуску).

“На цих «фугасах» підриваються мирні жителі. Саме їх російські бойовики використовують для створення пропагандистських сюжетів про мінування цивільних об’єктів для звинувачення української сторони в терактах”, – зазначили в InformNapalm.

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 7 липня в центрі Луганська пролунали два вибухи. В першому випадку вибуховий пристрій було закладено в урну для сміття, в іншому – вибухівка спрацювала в автомобілі. За попередніми даними, внаслідок цих терактів одна людина загинула, шістьох поранено.

Читайте також:
СЦКК завчасно попереджала про інспірований теракт у Луганську. Це може бути початок ескалації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна