Звіт ОБСЄ за тиждень: обстрілів більше на 25%, загинув цивільний

 

Кількість обстрілів у зоні АТО з обох боків за минулий тиждень збільшилася на чверть. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг на брифінгу 7 липня.

“За підзвітний тиждень ми констатуємо збільшення таких порушень на 25% порівняно з попереднім тижнем. Ми зафіксували збільшення танкового, мінометного, артилерійського обстрілів”, – сказав Хуг на брифінгу в Києві.

За його словами, за тиждень зафіксовано 365 обстрілів – порівняно зі 100 тижнем раніше.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, Александр Хуг поінформував, що на Світлодарській дузі порівняно з відносним затишшям у попередні два тижні за звітний тиждень зросла кількість мінометних обстрілів.

Також зафіксовано ескалацію в трикутнику Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт.
“За три години спостерігачі зафіксували 50 вибухів”, – зазначив представник ОБСЄ.

За словами першого заступника голови місії, внаслідок збільшення кількості обстрілів у смт Старомихайлівка (Мар’їнський район Донеччини) загинув один місцевий житель, двоє цивільних осіб були поранені в районі Бахмута, ще один чоловік – унаслідок обстрілу в Докучаєвську (ОРДЛО).

Також Хуг поінформував, що нині СММ ОБСЄ налічує 644 спостерігачі, 566 із них перебувають на сході України.

Читайте також:
У Місії ОБСЄ в Україні найбільше американців і британців. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна