Загострення ситуації на Донбасі може статися будь-якої миті, – Хуг

 

Через невідведене озброєння загострення ситуації на Донбасі може відбутися в будь-який момент.

Про це на брифінгу в Києві 7 липня заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє УНІАН.

“Одне відомо напевне – що серйозне загострення має високу ймовірність, якщо не буде відведено важке озброєння, якщо не буде розведено позиції сторін, якщо буде продовжуватися подальше накопичення сил”, – сказав Хуг.

Він також зауважив, що “багато хто” може його звинуватити у перебільшенні небезпеки.

“Я щиро сподіваюся, що вони мають рацію. Ніхто не хоче бачити зростання рівня насильства, ще більше смертей та руйнувань. Проте самими сподіваннями вирішити конфлікт неможливо. Ми не можемо дозволити собі ігнорувати загрозливі сигнали”, – додав представник СММ ОБСЄ.

Хуг також наголосив, що ситуація, яка спостерігалася минулого тижня у Попасній, Світлодарську та Ясинуватій, довела: загострення може розпочатися будь-якої миті.

Читайте також:
Звіт ОБСЄ за тиждень: обстрілів більше на 25%, загинув цивільний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна