Вибухи в центрі Луганська: вбито жінку з армії “ЛНР”, сім поранених, – ЗМІ ОРЛО

 

У центрі окупованого Луганська неподалік від “будинку уряду” вдень у п’ятницю, 7 липня, прогриміли два вибухи. Одна особа загинула, сім – поранені. Про це повідомляють ЗМІ сепаратистів та РФ.

Як пише сайт “ЛИЦ”, перший вибух пролунав близько 15.30, другий – близько 17.00.

Першим вибухом убита жінка-бойовик – офіцер-медик так званої “народної міліції” (по суті це “армія ЛНР”, 2-й армійський корпус окупаційних військ).

“В результаті теракту загинула капітан медичної служби “народної міліції ЛНР”, п’ять людей постраждали, в тому числі мирні громадяни”, – цитата з речника “народної міліції” Андрія Марочка.

“Імовірно, спрацював закладений в урну біля продуктового магазину саморобний вибуховий пристрій, начинений різаною арматурою. Тип, клас і потужність вибухового пристрою уточнюються “, – сказав Марочко про перший замах.

Повідомляється, що вибухи сталися біля площі Героїв ВВВ, поруч із комендатурою бойовиків та магазином.

“Другий вибух стався в декількох десятках метрах від першого, коли на місці події працювали співробітники правоохоронних органів і “народної міліції”. Постраждали дві людини”, – заявив Марочко.

Речник сепаратистів заявив, нібито “теракти” вчинили “київські диверсанти, які прагнули до великого числа жертв”.

“Київ організував теракти в Луганську в перший день саміту “Великої вісімки” (так у тексті, насправді – “Великої двадцятки”, а G8 не існує з 2014 року через вигнання з неї Росії – “Н”) з метою зриву мирного врегулювання в Донбасі”, – заявив представник армії бойовиків “ЛНР”.

Читайте також:
У Луганську знищено ватажка “армії ЛНР”. Кивають на українських “карателів”. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна