В ОТУ “Донецьк”розповіли, як бойовики готують мінні пастки готують бойовики

 

Впродовж минулого місяця групи розмінування оперативно-тактичного угрупування “Донецьк” у зоні АТО обстежили понад 17 гектарів території та виявили понад 5250 вибухонебезпечних предметів.
Про це інформує сайт Міноборони.

“Поряд з нерозірваними боєприпасами сапери доволі часто знаходять міни з “сюрпризами”: наприклад, декілька мін різного типу ОЗМ-72, МОН-50, ручні гранати Ф-1 та РГД-5 встановлюються в одну систему. При цьому, як правило, перша міна погано замаскована, але при її розмінуванні спрацьовують інші міни. Тобто мінування здійснено на дуже високому професійному рівні”, – ідеться в повідомленні прес-офіцера ОТУ “Донецьк”.

“І хоча вищевказані типи вибухових пристроїв не заборонені міжнародними конвенціями, але встановлення їх окупантами таким чином й на розтяжках, лише з можливістю знешкодження їх підривом на місці, переводить їх у заборонену категорію за усіма міжнародними нормами”, – наголосили в ОТУ.

Фото: ОТУ “Донецьк”

Читайте також:
Канада виділяє 350 тис. доларів на гуманітарне розмінування Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна