У Гамбурзі на тлі протестів стартував саміт “Великої двадцятки”

 

У німецькому Гамбурзі сьогодні, 7 липня, розпочався дводенний саміт лідерів держав “Великої двадцятки” (G20).

До групи G20 входять Європейський Союз як колективний учасник та 19 держав: Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, ПАР, Південна Корея, Туреччина, Велика Британія і США.

Німеччина як голова також запросила на 12-й саміт G20 у Гамбурзі Іспанію, Нідерланди, Норвегію й Сінгапур.

У саміті також беруть участь міжнародні організації: Міжнародний валютний фонд, Рада з фінансової стабільності, Світова організація торгівлі, Організація Об’єднаних Націй та Всесвітній банк.

Канцлер ФРН Ангела Меркель перед початком саміту заявила, що G20 на цій зустрічі повинна продемонструвати, що виступає єдиним фронтом.

На полях саміту відбудеться багато двосторонніх зустрічей. Зокрема, перша зустріч президентів РФ і США Володимира Путіна та Дональда Трампа має відбутися 7 липня.

Крім того, в Кремлі заявили, що президент Франції Еммануель Макрон, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін 8 липня у форматі робочого сніданку обговорять ситуацію в Україні.

Напередодні відкриття саміту в Гамбурзі відбулися масові протести проти політики країн “Великої двадцятки”.

Під час нічних сутичок із протестувальниками на вулицях Гамбурга постраждали 111 поліцейських, повідомляє Die Welt із посиланням на прес-секретаря місцевого відділення поліції.

Згідно з повідомленням, серед протестувальників потерпілих немає.

Наразі поліцейські затримали 29 осіб, 15 із них були заарештовані.

Сьогодні, в перший день саміту, в місті відбувається три демонстрації. Поліція рекомендує їх учасникам не блокувати під’їзди до міжнародного торговельного центру, де збираються делегації учасників саміту G20.

Як повідомлялося, напередодні в Гамбурзі відбулися сутички між німецькою поліцією та демонстрантами, які протестують проти глобалізації напередодні саміту “Великої двадцятки”.

Очікується, що в Гамбург з’їдеться близько 100 тисяч протестувальників з усієї Європи.

G20 є головним форумом для міжнародного співробітництва з фінансових та економічних питань. На щорічних самітах глав держав і урядів “Великої двадцятки” традиційно займаються питаннями глобального економічного зростання, регулювання міжнародної торгівлі та фінансового ринку. Але також обговорюються інші питання, такі як зміна клімату, політика розвитку, ринок праці і політика в області зайнятості, поширення цифрових технологій і боротьба з тероризмом.

Попередній, 11-й саміт лідерів країн “Групи 20” відбувся у вересні 2016 року в Китаї.

Читайте також:

Трамп і Меркель у Гамбурзі обговорили Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна