ПА ОБСЄ затвердила резолюцію на підтримку територіальної цілісності України

 

Парламентська асамблея ОБСЄ у п’ятницю, 7 липня, в Мінську прийняла резолюцію “Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України”.

Про це пише “Інтерфакс-Україна”.

Повідомляється, що Росія проголосувала проти цього рішення.

У резолюції ПА ОБСЄ висловила “повну повагу” суверенітету, незалежності, єдності й територіальної цілісності України в межах її визнаних міжнародним співтовариством кордонів, які включають Крим і Севастополь.

Крім того, в документі засуджується тимчасова окупація Криму Російською Федерацією і гібридна агресія Росії проти України на Донбасі, що триває.

Також своєю резолюцією ПА ОБСЄ “наполегливо закликає” Росію припинити спонсорування терористичної діяльності в Україні шляхом припливу бойовиків, грошових коштів і зброї через непідконтрольну уряду ділянку українсько-російського державного кордону та перестати здійснювати будь-яку підтримку незаконним збройним формуванням у Донецькій і Луганській областях, які здійснюють терористичні акти в Україні.

У резолюції також міститься заклик до Російської Федерації забезпечити виведення своїх збройних формувань, військової техніки та найманців з території окремих районів Донецької та Луганської областей під наглядом ОБСЄ, а також роззброєння всіх незаконних збройних формувань.

Читайте також:
ОБСЄ залишилася без голови через позицію Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна