На окупованих територіях України – 30 тис. військових з РФ, – Муженко

 

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей і анексованого Криму перебуває понад 30 тисяч російських військових.
Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко, якого цитує “Інтерфакс-Україна“.

“За даними військової розвідки, наразі це угруповання налічує понад 30 тисяч військовослужбовців, включаючи компонент, розгорнутий в Криму”, – сказав генерал армії Муженко під час спільного засідання Військово-наукової ради ЗСУ і Національної академії наук у п’ятницю, 7 липня, в Києві.

За словами начальника Генштабу, Росія постачає для своїх військових 5 тисяч тонн пального і 500 тисяч боєприпасів щомісяця.

Муженко підкреслив, що досі залишається велика загроза розгортання повномасштабних військових дій з боку Росії.

“Головна загроза – це мілітаризація Російською Федерацією тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей шляхом розгортання повноцінних воєнних угруповань”, – підкреслив він.

Читайте також:
У Міноборони підрахували чисельність військ РФ на кордонах України
та збитки від них

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна