Трамп у Польщі закликав Росію припинити дестабілізувати Україну

 

Президент США Дональд Трамп закликав Росію припинити дестабілізацію України.

Про це Трамп заявив під час своєї промови у Варшаві, повідомляє “Європейська правда“.

“Ми закликаємо Росію, щоб вона припинила дестабілізацію України та інших країн. А також припинила підтримку ворожих режимів у Сирії та Ірані”, – заявив президент США.

У своїй промові він також згадав про загрози, які надходять від Росії.

“Американці, поляки, інші народи Європи цінують свободу і суверенітет”, – додав Дональд Трамп.

Перед цим під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою Трамп заявив, що США гарантуватимуть безпеку у Центрально-Східній Європі.

“Наш міцний альянс із Польщею і НАТО має гарантувати, що війна між двома наддержавами вже ніколи не вдарить по Європі. Америка готова забезпечити безпеку в Центрально-Східній Європі”, – наголосив він.

Він також наголосив, що Сполучені Штати співпрацюють з Польщею у відповідь на дії Росії та її політику дестабілізації. Крім того, як зазначив президент, США вдячні Польщі за те, що вона стала прикладом для кожного члена НАТО, адже виконала вимогу щодо виділення на оборону суми у розмірі 2% ВВП.

При цьому можливісь нової великої війни в Європі Трамп рішуче відкинув.

Він також зауважив, що “яерез глобальний тероризм та постійні погрози з боку Північної Кореї” світ “переживає критичний момент”.

“Маємо критичний момент для всього світу. Ми не тільки мусимо боротися із тероризмом, але тепер ще й зіштовхуємося з погрозами від Північної Кореї. Я хочу точно сказати – це небезпека”, – наголосив Трамп. Він відзначив, що КНДР повинна нести відповідальність за наслідки своєї кричущої поведінки.

Глава Білого дому також вважає, що світ повинен мати спільну позицію щодо сирійського питання та боротьби з ІДІЛ.

“Ми маємо діяти спільно проти «Ісламської держави». Тільки так ми матимемо успіх. Незабаром Ракка та Мосул будуть звільнені з рук цих злочинців. Але Сирія потребує політичного рішення”, – наголосив Дональд Трамп.

Під час візиту до Польщі Трамп також завуважи, що “цей регіон” важливий для нього в тому числі через те, що його дружина Меланія походить зі Словенії.

“Візит до Польщі дуже важливий, цей регіон дуже важливий для мене, адже моя дружина родом зі Словенії і дуже любить Словенію”, – сказав Трамп.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна