Україна тренує відбиття масованих ударів РФ з повітря

 

Україна вперше почала підготовку зенітно-ракетних підрозділів до відбиття серії масованих ударів противника з повітря.
Про це заявив начальник зенітно-ракетних військ Повітряних сил ЗСУ Дмитро Карпенкоінформує прес-служба Міноборони.

“Важливим у нинішньому процесі бойової підготовки є те, що ми почали готувати зенітні ракетні підрозділи до відбиття серії масованих ударів противника з повітря. Таке не практикувалося з 1992 року”, – підкреслив генерал-майор Карпенко в інтерв’ю “Народній армії”.

Він зазначив, що в поточному році планується провести близько 120 командно-штабних тактичних навчань та занять зенітно-ракетних підрозділів.
Відбудуться також три тактичні навчання з бойовою стрільбою, зокрема в липні на полігоні “Шабла” (Болгарія) пройдуть спільні болгарсько-українські навчання підрозділів ППО з бойовою стрільбою.

“Навіть підрозділи, озброєні стаціонарними комплексами С-300ПТ, відновили практику виконання мобільних дій. Лише 2017 року таких маршів здійснено вже близько десяти”, – сказав командувач ЗРВ.

Також у поточному році в Херсонській області будуть проведені контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет, де пройдуть тактичні навчання з бойовою стрільбою підрозділів, озброєних зенітно-ракетним комплексом “Бук-М1”.

Читайте також:
ЗСУ анонсують зенітно-ракетні навчання на півдні. Росія вже погрожує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна