Трамп на саміті G20 не піде на поступки Путіну щодо України, – експерт

 

Дональд Трамп під час першої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіном на саміті G20 у Гамбурзі не йтиме на жодні поступки чи закулісні домовленостіз приводу України.
Таку думку в коментарі “Укрінформу” висловив голова Євроатлантичного товариства у Варшаві, колишній міністр оборони Польщі Януш Онишкевич.

На думку Онишкевича, спілкування лідерів світової “двадцятки” з Путіним буде “досить прохолодним”.

“Я переконаний, що на саміті G20 між Трампом і Путіним не буде жодних закулісних домовленостей чи поступок [у справі України]”, – підкреслив експерт.

За його словами, глава Білого дому просто не може собі цього дозволити у світлі того, що у США стоїть на порядку денному розслідування неофіційних контактів співпрацівників адміністрації Трампа з росіянами.
“Занадто лагідна риторика могла б ще більше підтвердити якісь підозри”,- зауважив Онишкевич.

Він додав, що напередодні саміту з вуст Трампа, навпаки, можуть прозвучати більш жорсткі заяви на адресу Росії.

Експерт зазначив, що відкритим залишається питання, як організатори та інші лідери G20 ставитимуться на саміті до Путіна з огляду на продовження Росією агресивних дій в Україні та регіоні.

Як відомо, 5 липня Дональд Трамп прибуде до Варшави, де наступного дня виголосить промову в центрі міста, а також зустрінеться з лідерами 12 країн — учасниками варшавського саміту “Трьох морів”.
Після цього, 7-8 липня, він перебуватиме на саміті G20 у німецькому Гамбурзі, де запланована його перша зустріч із Володимиром Путіним.
Наступного дня після саміту передбачено візит держсекратаря США Рекса Тіллерсона до Києва.

Читайте також:
Вашингтон відмовився від плану Путіна “обміняти Сирію на Україну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна