СБУ не пустила на семінар у Київ чеського депутата, який був на “референдумі” в Криму

 

Депутат парламенту Чехії Мілан Шарапатка отримав від СБУ заборону на в’їзд в Україну.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на спецслужбу.

“Головне управління Служби безпеки України в Криму заборонило в’їзд чеському депутату Мілану Шарапатці до 21 жовтня 2018 роки за дії, які становлять загрозу національній безпеці України”, – відзначили в СБУ.

За даними спецслужби, Шарапатка відвідував тимчасово окуповану РФ Автономну Республіку Крим з порушенням чинного законодавства України.

Як повідомляє видання Ceskenoviny.cz, безпартійний депутат Мілан Шарапатка був спостерігачем на так званому “референдумі” в Криму про “приєднання” півострова до Росії в 2014 році.

У неділю, 2 липня, Шарапатка прибув до Києва з іншими депутатами, щоб відвідати семінар Парламентської асамблеї НАТО. Проте чеху довелося залишитися в транзитній зоні київського аеропорту, і згодом він повернувся до Чехії.

Сам Шарапатка заявив, що проситиме міністра закордонних справ направити ноту протесту до Києва з цього приводу.

“Я очікую, що Чехія відреагує на цей інцидент. Я вважаю, що вона повинна також заборонити в’їзд на територію країни десяткам депутатів українського парламенту, які сповідують націонал-фашистську ідеологію Степана Бандери. Це небезпечно не лише для нас, але й для всього світу”, – написав депутат у своєму блозі з приводу заборони на в’їзд.

Читайте також:
Російській групі Anacondaz заборонили в’їзд в Україну
вже після фестивалю Atlas Weekend

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна