Регламентний комітет ВР не схвалив подання на Олеся Довгого

 

Регламентний комітет Верховної Ради не підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата від групи “Воля народу” Олеся Довгого.
За таке рішення члени комітету на засіданні 4 липня проголосували одностайно.

“Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата містить істотні недоліки в частині зловживання владними повноваженнями”, – зачитав висновок комітету в.о. голови Павло Пинзеник (“Народний фронт”) в ефірі одного з телеканалів.

При цьому він зазначив, що комітет передає це рішення голові Верховної Ради Андрію Парубію, аби той поставив подання на голосування і вже парламент визначав, чи дозволяти притягнення до відповідальності Довгого у справі про його зловживання на посаді секретаря Київради.

Коментуючи рішення комітету, Олег Довгий заявив, що задоволений рішенням регламентного комітету і не збирається тікати з України.

“Комітет назвав біле білим і чітко сказав, що сторона обвинувачення не надала жодних доказів. З іншої сторони, я дякую колегам, які прийняли рішення направити подання у зал”, – сказав Довгий.

Під час розгляду подання ГПУ про розкрадання земель на Жуковому острові Довгий визнав, що як секретар Київради він порушував регламент ради, але не порушував закон.
За його словами, колегіальне рішення КМР підписував не він, а голова ради Черновецький.
При цьому він закликав комітет прийняти позитивне рішення щодо подання, аби він зміг захиститися в суді.

Також Довгий переконаний, нібито кримінальне провадження проти нього пов’язане з особистою неприязню генерального прокурора Юрія Луценка.

“Що стосується наших давніх стосунків із Юрієм Віталійовичем, думаю, за ними спостерігала вся країна і розуміє, що є особистий контекст”, – сказав він у перерві засіданні комітету.

“…Особисте, що має Юрій Віталійович по відношенню до мене, думаю, ближче лежить до його стосунків із Леонідом Черновецьким, який на всім відомому, на жаль, засіданні РНБО… сталася бійка – і він вчинив, як то кажуть… всі бачили, як Черновецький дав з ноги Луценку по яйцях. Всі це бачили і всі це знають – і Луценко прямо каже: “це яйця золоті”. І він хоче добратися до Черновецького – але не може, тому що той десь далеко. А я нікуди не ховаюсь, я тут”, – заявив Довгий.

У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко нагадав, як більшість Черновецького в Київраді ухвалювала земельні рішення, усуваючи від цих засідань опозицію.
За його словами, на основі лише нормативної (не ринкової) оцінки вартість вкраденої в київської громади землі становить 81,7 млн. грн.

Як повідомляла “Новинарня“, 3 липня Регламентний комітет ВР не підтримав подання ГПУ про зняття з недоторканності з депутата від фракції “Народного фронту” Євгена Дейдея у справі про незаконне збагачення.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості одразу з п’яти народних депутатів – Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 29 червня він вніс також подання щодо нардепа від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна