Наступного тижня РНБО може схвалити текст законопроекту про формат АТО

 

Наступного тижня на засіданні Ради національної безпеки та оборони України можуть розглянути повний текст законопроекту про реінтеграцію Донбасу.
Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНІАН.

“За моєю інформацією, наступного тижня може відбутися Рада нацбезпеки і оборони, де має бути розглянуто вже такий повний текст закону. Ми також його продискутуємо на нашій неформальній “мінській” платформі в парламенті”, – зазначила віце-спікер, яка є учасницею переговорів щодо Донбасу в рамках ТКГ у Мінську.

Геращенко також зауважила, що “філософія” законопроекту – повернення Донбасу, його деокупація та демілітаризація.

Водночас вона ухилилися від відповіді на запитання, чи можна очікувати розгляду цього законопроекту на останньому перед канікулами пленарному тижні (11-14 липня):
“Коли автор подасть цей законопроект – тоді Верховна Рада буде приймати рішення, коли його розглядати”, – сказала Ірина Геращенко.

Як повідомлялося, 13 червня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов висловив сподівання, що найближчим часом буде прийнято рішення про зміну формату АТО. Робоча назва законопроекту з цього приводу, який напрацьовують у ВР, АП та РНБО – “Про відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей”.
За словами спікера парламенту Андрія Парубія, новий закон передбачає створення єдиного оперативного штабу для управління силовими підрозділами (і ЗСУ, і ВЦА) та законодавче закріплення за ОРДЛО статусу окупованих територій.

Читайте також:
РНБО розгляне законопроект для відновлення державного суверенітету
над окупованим Донбасом, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна